Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ-ΠΔΜ με θέμα «Σχέση Τέχνης και Γεωμετρίας»

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

Θέμα: «Σχέση Τέχνης και Γεωμετρίας»

Εγκαινιάζεται στην Αθήνα η συνεργασία του Προγράμματος Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας με το Μουσείο Ηρακλειδών.

Αιτία της ίδρυσης του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσηςτου ΤΕΕΤ υπήρξε η ανάγκη που καταγράφεται για τη διδασκαλία των αρχικών προσεγγίσεων σε εικαστικά/εργαστηριακά μαθήματα από εξειδικευμένο προσωπικό σε πανεπιστημιακό  επίπεδο.

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα στον τομέα της Ζωγραφικής με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους. Ταυτόχρονα, απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στον τομέα της γνώσης ακολουθώντας μια προσωκρατική αντίληψη της έννοιας της γνώσης όπου η Τέχνη, η Επιστήμη και η Φιλοσοφία δεν αντιμετωπίζονται με τρόπο αυστηρά διακριτό αλλά μέσα από μια αντίληψη διάχυτης αλληλεπίδρασης η οποία αντικατοπτρίζει τηn ανθρώπινη φύση. Τέλος, απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου που θέλουν να  εργαστούν στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης (όπως Ζωγραφική, Γλυπτική).

Με το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες/ουσες κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών. Η κατοχύρωση αυτή επιτρέπει σε όσους/ες εισαχθούν σε Σχολές Καλών Τεχνών να έχουν ήδη πιστοποιηθεί με ένα έτος Ακαδημαϊκών Σπουδών.  Επιπλέον σε όσους/ες θέλουν να αποκτήσουν καλλιτεχνικά και επαγγελματικά εφόδια που σχετίζονται με τους τομείς Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Κάθε Ακαδημαϊκό Εξάμηνο σπουδών του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης διαρκεί 13 εβδομάδες με εβδομαδιαία φοίτηση 10 ωρών: 4 διδακτικές ώρες στη Ζωγραφική, 3 στο Σχέδιο και 3 στην Ιστορία της Τέχνης. Το Εαρινό εξάμηνο 2013 αρχίζει τέλη Φεβρουαρίου 2013 και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο 2013. Το Χειμερινό εξάμηνο 2013 αρχίζει μέσα Σεπτέμβρη 2013 και ολοκληρώνεται τέλη Δεκέμβρη 2013. Στο τέλος κάθε εξαμήνου διεξάγονται εξετάσεις. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κατά τις ημέρες: Παρασκευή 16:00-20:00 & Σάββατο 09:00-15:00.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας είναι ο Γιάννης Ζιώγας (Επίκουρος Καθηγητής, ΤΕΕΤ). Στο πρόγραμμα θα διδάσκουν καλλιτέχνες και θεωρητικοί με ακαδημαϊκή ιδιότητα ή επαγγελματίες υψηλού κύρους.

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στη διεύθυνση: diaviouteet@uowm.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά φάκελο ατομικών στοιχείων από 1 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου, επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr.

Τα ονόματα όσων θα γίνουν δεκτοί θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα θα αρχίσει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Κατεβάστε τα συννημένα εδώ

Πληροφορίες:

Ευαγγελία Σβύρου, τηλ. 23850 55057

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11:00-13:00

e-mail: diaviouteet@uowm.gr

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.